Нововъведения в правилата за войните.

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  Hi,

  You can find new board on address: https://forum.ikariam.gameforge.com/
  Please register there to continue with usage.

  Old forum is in read only mode and will stay like that for some time

  Ikariam team

  • Нововъведения в правилата за войните.

   Предлагаме ви нови правила за войните, тъй като имаме желание военната секция да "живне". Явно сегашните правила не ви допадат, и затова решихме да ги променим малко. Моля за кратки, ясни изказвания. Ако нещо не ви харесва, то предложете как да го променим.Срок на дискутиране - 1 месец мисля, че е съвсем достатъчен, за да си извадим мнение.

   1. Видове войни

   - С конкретни условия за край на войната - заграбено количество ресурс, количество избити генерали, комбинация от двете*.
   - Войни за фиксирано време - минимум 2 месеца, максимум 6 месеца при отчитане на заграбен ресурс, количество избити генерали или комбинация от двете*.

   * Точките, които двете страни записват в активите си от валиден доклад, се калкулират като се отчита, че една точка съответства на единица ресурс, заграбен от противника, и единица ресурс от изразходвания в производството на противниковите войски, които са били убити в битка без да се взема предвид намалената стойност на единици от намаляващи разхода сгради.

   2. Обявяване и ход на войната

   Война може да се обяви само във формата съюз срещу съюз. След приключване на война между два съюза нова война между съюзите се допуска да бъде обявена след не по-малко от 14 дни.

   При обявяване на война Лидер, Дипломат, МВР или Генерал на съюз създава следните нови теми в раздел "Бойно поле" на съответния свят:

   - Избира се префикс за вид война
   Заглавие на Темата: Съюз А [таг на съюз А] vs.Съюз Б [таг на съюз Б]
   В темата обявете причините за войната, времетраене (ако е война за време), предмет на войната (заграбен ресурс, избити генерали или комбинация от двете), както и условие за победа във войната (ако е война с конкретно условие за победа) - конкретни количества заграбен ресурс, избити генерали или комбинация от двете.

   - Избира се префикс за военни доклади
   Заглавие на Темата: Темата за военните доклади трябва да има същото име като темата за войната. Например, Съюз А [таг на съюз А] vs.Съюз Б [таг на съюз Б]

   Война се счита за влязла в сила 24 часа след обявяването и в раздел "Бойно Поле" като валидността и се обявява от модератор заедно със списъците с играчи на двата съюза. Валидни са докладите, публикувани до 24 часа от приключване на битката. Военни доклади от битки, чието начало е преди започване на войната или чийто край е след приключване на войната няма да се вземат предвид при калкулиране на резултата от войната. С цел прегледност, в темата за Военни доклади се допуска публикуване на до 3 доклада в мнение. При прием или напускане/изхвърляне на играч на някой от двата съюза, самият играч или лице от ръководството на съюза обявява съответното действие, копирайки информацията от входящата/изходящата си кутия в Дипломатическия съветник, така че да са видни часът и датата.

   Позволява се намеса от трета страна в дадена битка единствено с готвачи, доктори или тендъри. При непозволена намеса на трета страна в дадена битка,докладът ще се зачете до рунда преди намесата на третата страна. Докладите в този случай се генерират до рунда преди намесата и се пояснява, че в битката има намеса като се копира от разширения доклад съобщението за присъединяването на третата страна.
   Например: „09.07.2016 23:43:18 Играч Х се присъедини на страната на защитника със следните единици: 88“.

   3. Прекратяване на войната

   Войната се прекратява при изпълнение на което и да е от следните условия:

   - разпадане на един от съюзите
   - изпълнение на условията за край на войната (изтичане на времетраенето на войната в случай на война за време или изпълнение на условията, заложени във войната с цел)
   - взаимно съгласие за прекратяване на войната между ръководствата на двата съюза
   - предаване на единия съюз
   - броят на активните играчи в съюз падне под 20% от общия брой играчи в съюз
   - в продължение на 7 последователни дни не е публикуван валиден военен доклад (ако неактивност настъпи в рамките на 14 дни от обявяването и, победител във войната не се обявява)
   - в случай на системно нарушаване на правилата на играта и форума от едната или двете страни по конфликта

   4. Зала на славата

   Победителите от всяка война ще бъдат записвани в Зала на славата.

   Освен правилата, регламентирани тук, при провеждането на войните важат и Правилата на Форума и Правилата на Играта. Всички спорни и дискусионни въпроси, които не са заложени в тези правила, се разрешават от модератора на войната като се подхожда на рационален принцип и на принципа на честната игра.
  • Хубаво е че сте се потрудили да направите нещо за играта, лошото е че играта безвъзвратно отива към своя край и причините са в безумните и неадекватни решения и нововъведения на геймфордж. Според мен за да живне играта трябва:
   - да се премахнат пиратите
   -да се премахнат мултиакаунтите
   -да се намали добива на ресурси в мините
   Разбира се, всичко това не зависи от екипа на играта, както и от потребителите. Геймфордж не взимат под внимание желанието на играчите, а си правят каквото си искат, защото играта била тяхна. Накрая ще си я играят само те и стотина ферми, които смятат че да си вдигнеш някоя сграда е върха на сладоледа
   Благодаря Ви все пак, че сте положили усилия да се подобри нещо в играта
  • Може би, ако се даваше амбро за победителите във войните,може би ще има и повече войни? Или някаква друга вид награда,освен званието ,,война за слава,,?
   Идеята е на 1 съюзник от зета,но ми харесва,и реших да я напиша.
   Отделно,преди имах предложение, да има състезания, за избити генерали,дали в период от 20 дни като пиратите,или седмично състезание петък-неделя, и класацията да се дели на 2, персонална и съюзна. Може би пак би довело до повече битки,и войни,кой знае
   Както Здравко спомена, хората в днешно време си мерят най вече.....пиратите -_-
   Което за мен,е смешно.
   Вече има повече войни с/зарад пирати,отколкото с войска и флот.
   Ако сметнете за уместно,споделете тези предложения с ГФ.
  • Става ли без "След приключване на война между два съюза нова война между съюзите се допуска да бъде обявена след не по-малко от 14 дни." и след напускане на съюза да не се чака 48 часа, а 1 минута.
  • Позволява се намеса от трета страна в дадена битка единствено с готвачи, доктори или тендъри. При непозволена намеса на трета страна в дадена битка,докладът ще се зачете до рунда преди намесата на третата страна. Докладите в този случай се генерират до рунда преди намесата и се пояснява, че в битката има намеса като се копира от разширения доклад съобщението за присъединяването на третата страна.
   Например: „09.07.2016 23:43:18 Играч Х се присъедини на страната на защитника със следните единици: 88“.
   И кво, аз ако не съм на линия и не мога да гледам битка просто казвам на някой приятел от трети съюз да гледа битката и когато почна да правя загуби или ми свърши ковача да налее някой друг войник за да не се зачетат рундовете със загубите ми?
   Това не ми харесва.
  • И как точно ми помага че съм записан в залата на славата?
   Картофи ли ми дава или домати за салата?
   Върнете грабенето на злато, и всичко ще си дойде по местата!
   Превърнахте играта във фермвил , и очаквате да я съживите по най смешни начини!
  • Здравейте, тези промени по никакъв начин няма да стимулират играта и това е всеобщо мнение. Ако се правят промени за стимулиране то трябва да бъдат от съвсем друго естество, примерно:Добавяне на военни единици и възможността за ъпдеит на същите при по високо развитие на акаунта или при по-високо изследване. В момента акаунт който е 2000 точки може да е равностоен във война с акаунт който е 10000 точки-това се дължи на мултитата който ги наливат със злато и ресурс. Как тези акаунти ще имат стимула да влизат в играта и да се развиват, след 2000 точки е без мислено да се развиват относно военни действия. В същото време повечето военни единици са не използваеми. И още един пример, как може да се воюва без да развиваш акаунта-спираш да добиваш ресурс-натрупваш 200-300 милиона злато и си цар за месец-два. Ако се направи така че, при не развит акаунт няма да си боеспособен както при по-развит ще има стремеж за развитие и от тука по-големия интерес и по честото влизане в играта. Успех!

   The post was edited 3 times, last by zdravkoyankov ().

  • HANVAS-VAF- ако не го бяхме написали това нещо, щяхте да претендирате защо го няма. Сега го има и пак недоволствате. Предложете как ще бъде по-добре, вместо да мърморите.

   dog123 - защо искате да сте винаги облагодетелствани. Това е игра, играе се за удоволствие. Няма как да накараме GF да отпусне амброзия за победителите, затова забравете за тази опция. Как преди потребителите не са искали облага, пък сега почнахте да я търсите?

   zdravkoyankov - ако го нямаше това равновесие малките да могат да се опълчат на големите играта одавна да я няма. Защо? - давам ти пример веднага за който не си се досетил явно: регистрирваш се в някой свят, имаш желание за игра, за развитие и т.н. но големите те смачкват, защото са големи по твоята логика и какво става? - след месец се отказваш, а какво става когато няма нови акаунти? Пустош...
   Съгласен съм, че трябва да се въведе нещо ново относно самите битки(еденици, бойно поле, та дори времетраене на битки/общо движение на играта), но това вече минава към секция предложения.

   Пак ви казвам - не плюйте труда на екипа, а пишете как бихте искали да се направи според вас.
  • HANVAS-VAF по никого не плюя, а и съм културен за да плюя и ако ни няма нас играещите няма да има и играта и вас. Като искате да съживите играта направете нещо съществено което да я съживи, в случая предлагате нещо което никой не го интересува и вълнува. Аз предложих нещичко-за частта с малките и големите се съгласявам, но предполагам че има хора който получават пари за да мислят, а аз играя и толкоз-ако ми е интересно ще влизам-ако не, няма да влизам, но общо взето не ми харесва тона ти, благодаря
  • Ако след сливането ставаха войни заради пиратите, то сега вече не стават.Причината са множеството уговорки менду основните пирати.Защо няма войни или те не се обявяват?
   1.Пиратите- хората които печелят от пиратите имат много ресурси, с които могат да направят големи армии, като в същото време могат за определен период да си ги защитят от грабежи, ползвайки амброзия.Така те печелят предимство и то голямо.Ако вие не печелите от пиратите, ресурсите ви много бързо свършват, оттам и войските и губите войната
   2.Мултиакаунтите-някои играчи имат по 3-4-5-9 мултака и то развити, става масовка/ защото вече войните са главно масовки/ и тези играчи влизат в боя с единия си акаунт, като свършат войниците, те теглят и вкарват втория си акаунт, после третия и т.н.Така силите стават неравни и е по-вероятно войната да бъде спечелена от тези които имат повече развити мултита
   3.Много ресурси=големи армии=безинтересни битки.Аз например играя с 6000 лодки, мога да ги вкарам в битката и цял ден да не поглеждам въобще боя. Като ми поизбият част от флота аз вече съм докарал нов и така докато ми свършат ресурсите или златото
   4.Икалагоса не работи-част от тръпката при войните бяха докладите и то пълните доклади.Те даваха много информация за динамиката на войските на врага, кой с какви войски е влязал в битката, кога и какво е изтеглил, колко и какъв вид войски са му останали и т.н.Да не говорим че с пълните доклади много лесно научавахме новобранците как да се бият и какви грешки да не допускат.Без икалагоса не могат да се намерят координатите на играчите т.е. могат но информацията е стара и новите градове или пък новите играчи въобще не ги отчитаКак да се бия с някой като ще ми отнеме 3-4 дни докато му открия градовете питайки всичките ми познати за този играч
  • Това което е дразнещо и отнема много време при войните е транспорта на войски. Може да намалите времето на пътуване за войските (знам че има делфини) или да увеличите времето за товарене от пристанища, и времето за товарене при оттегляне от битка. Така ще можем да си пращаме армиите по-бързо. Рундовете са си добре г/д по 15 мин според мен е приемливо, но да не се увеличават, ако може да се намалят.
  • Blade, уж си старо куче в икариама... За да има войни, играчите трябва да имат смисъл и желанието да ги водят!
   Да речем аз съм акулка в епси,а ти си в сат...в задачата се пита, каква е разликата ако нашите съюзи се млатат
   А) без да е обявена война във форума
   Б) ако е обявена война във форума?
   Аз ще кажа,никаква!
   Разликата е,че загубелия,ще стане за резил,и дългите теми,с безброй коментари,пълен спам.
   И защо,от гф дават милиони рес всеки месец,като награди за пиратите,а не могат да измислят нещо и за войните?
   Ще кажа защо,защото повечето от пиратите, трошат амбро и пълнят джеба на гф с парички.
   Как мислиш,прав ли съм?
   От гф ако искат,могат да направят всичко!
   Далеч съм от мисълта,че само в това е проблема. Проблем има и в нашето икариам общество. Като цяло, бг икариама замира в последните 3-4г,що се отнася до битките. Повечето копат,и играят пирати.
  • Ама какви войни...какви 5 лв.???
   Докато има мултита...никой няма да воюва...
   За справка...свят Ета...я вижте класацията на играчите по генерали. Топ 3 са абсолютно неизвестни дребосъчета..с по 300 к генерали...и седят палмирани...да не би "реалния" собственик на войската да похарчи някой лев за издръжката.
   Е няма будали да воюват с някой който постоянно налива войска от купищата си мултита.
   Голямото извинение на ГФ....ама мултитата били разрешени заради сливането...бля..бля...бля.
   Толкова ли беше трудно да се разреши мултиакаунти ...само за хората които се местят....без право на никакви контакти...дори и участие в една битка...Щом един от акаунтите е влизал в битката...другите свързани ип...горят... И какви ли не...други ограничения...
   Ама на някой не му изнася.
   Щом амброто се харчи...всичко е наред.
   Като не можеш да плуваш, оти изобщо се съблачаш ?
  • Значи каквото и да си говорим, но:
   -каквито и правила да има, ние българите винаги ще намерим вратичка с която да ги заобиколим. Правилата са си много добри, стига да се спазват както трябва си мисля.
   -каквито и промени да се правят, все ще искаме да сме облагодетелствани(да ни се дава амброзия, да ни се улеснява играта, да не се налага да висим по цял ден в икариам но същевремено да сме номер 1 и т.н. и т.н.)
   -пиратите наистина съсипват играта, но все се надявам, че има такива които я играят играта заради битките.

   cbelchev старо куче съм, да. Затова твърдя, че и мултитата си имат цака за неотрализиране до една степен. Оплаквате се от мултита, а в същото време и вие(не визирам специално теб) имате такива. Златното правило е, кактото за противника ми, такова и за мен. Ограниченията, и преимуществата са за всеки. Друг е въпроса кой как ще се възползва от тях.

   Все някой трябва да "подвлече крак" според мен, за да се види какво ще се получи(в случая с едни нови правила).
  • Не разбирам защо все плюете срешу пиратите и с какво са ви толкова виновни те,след като повечето битки са заради тях
   И Бай ви Васил и той и във всяка тема в която е писал,пирати,мултаци,амброзии,все едно и също,ама виси в топа и няма човека ни едно мулти иначе:)
   Аз ако имам примерно 7 мултака и други 3 с по 500к.генерала,...ми направи си и ти,кой те е спрял,и с тази болна тема с амброзията,ми имаме си харчим си я с кеф,нали и собствениците трябва да печелят,какъв е този негативизъм?!
   Битки има,но не са тук във форума,преди имаше съюзи не пропускаха година без да имат официална война,сега няма никой,ама преди играта беше нова интересна,сега като че ли малко се позагуби интереса.
   Бих се замислила ако има стимул наистина било то ресурс или злато примерно
   И както спомена Здравко,без икалогса,какво правим,той от бая време дал фира нещо?!
  • Да си кажа и аз моето мнение :)
   Не са ни проблем нововъведенията или разни уточнения по играта... Проблема е, че ако преди сливанията във всеки сървър е имало изградени правила/навици във войните и пиратите, то след сливането сървърите все още не могат да се "наместят", ако мога така да се изразя...търсете начина, а не се оплаквайте, че е скучно ;)
  • Мила, ненагледна Немезида :)
   В грешка си....имам си мулти. Тъй че може спокойно да спиш.
   А това че вися в топа...е по една скромна причина...зная че това адски те дразни...което искренно ме радва :)
   И понеже трупаш много сила...ето ти една идея...що не ме опердашиш...и да не ме гледаш в топ 10?
   Та идваме до сакралния отговор....Войни няма да има докато всичко живо трепери за пиратските си класации...
   Ъхъм :)
   Като не можеш да плуваш, оти изобщо се съблачаш ?