Pinned Нови Правила

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  Hi,

  You can find new board on address: https://forum.ikariam.gameforge.com/
  Please register there to continue with usage.

  Old forum is in read only mode and will stay like that for some time

  Ikariam team

  • Нови Правила

   Скъпи, Приятели,   Както сами знаете, Икариам е проект за забавление.
   В последно време ставаме свидетели на всякакви съобщения между играчите и предвид факта, че това е ИГРА, ние от Екипа взехме следното решение:

   - не се толерират съобщения с двусмислен характер
   - не се пускат вече предупреждения за наказание
   - вулгарен език в тикет системата - затваряне на тикета без отговор

   Очаквам вашето мнение за наказание относно клетвите по адрес на играчи, техните близки и т.н. - каква да бъде продължителността на наказанието

   Време е да се научим да бъдем сдържани и толерантни едни към други!
   За всякакви въпроси съм на ваше разположение!

   ЗЛОБА ПО ПРИРОДА...
  • Лично мое мнение, тези обиди, които се наблюдават не само в света на Икариам, но и навсякъде другаде са напълно излишни и изключително несъобразени, породени от емоции и най - вече грозни. Според мен е нужно да се сложи наказание състоящо се от БАН от играта за поне 5-7 дни при обида , при повторно и последващо провинение да се увеличава постепенно. Примерно ако първо провинение е 5 дни , второ 8... 10 ... 12.. 15 и т.н . Може да се сложи и материално наказание в рамките на игата, което да намалява способността им за развитие. Примерно да се намалява ресурса който имат в наличност или добива след като влязат отново в игра за определено време. Това са само примерни наказания и санкции, вече борда може да измисли други.

   Това е относно обидите, двусмислените изказвания, не мисля, че подлежат на коментар, защото всеки има свое мнение и разбиране. Ако има система за оценяване, тогава може да се решава нещо от това естество, но без такива ,аз бих останал неутрален по тази тема.
  • Може да наложите наказание лишаване от мултита :Д. Тогава ще почнат да си говорят на "Вие" и "Сър" :Д
   А между другото гледам 35 човека има онлайн във форума в момента, представям си ако беше пуснато съобщението през деня какво щеше да е :)


  • Не бе, споко, ясно ми е че тия решения са част от по - голям процес, но все пак... Аз бих казал да не заталачвате играта с допълнителна цензура и наказания, така само объзсърчавате още хора. Повечето играчи сте възрастни, толкова ли не можете да изтърпите една обида? Не може да ми кажете че в живота навсякъде ви опъват червено килимче. Предвид самата природа на играта (win/lose) и особено с оглед на коя точно общност сме, е повече от резонно да се очакват по - сериозни емоционални изблици, които намират своя израз в по - остър език и, понякога, обиди. С оглед на горното, сегашната система е напълно достатъчна, даже прекалена.

   Естествено, всичко си има своите човешки граници, едно е да те нарекът с някакво обидно име, друго е някой да каже че ще направи нещо на членове на семейството ти. Последното, колкото и абсурдна да е самата идея че някой от икариам може да изпълни подобна заплаха, трябва да бъде санкционирано по - строго, съгласен съм. В тази връзка, обаче, кой и по какви критерий може да определя "съобщенията с двусмислен характер"? Споделям опасенията, посочени от играчите по - горе.

   Като цяло мисля че промените в елементите и правилата на играта трябва да са насочени към улесняване и подпомагане на играчите, особено на нови играчи, които нямат предишен опит с играта, а не към допълнително обременяване с правила и наказания.

   The post was edited 6 times, last by Незнайният Юнак ().

  • Наказанието да е 10г. за клетвите по адрес на играчи, техни близки и т.н. Същото наказание да важи и за " вашите" "нашите" и хората от екипа ,те това първо оправете , пък после другото. Оправете наказанията да са еднакви за всички и да не толерирате ваши хора, па другото ще си дойде. От вас идва това "двусмислено" наказание , допускате вулгарен език , ама в тикет системата не ви отърва да го четете . От горе да започнат промените , време е Пока да си ходи , стига е раздавала "правосъдие " за наши и ваши...
   " Един изстрел в крака се равнява на 3 часа възпитателен разговор " Смерч
  • За 4 години в Екипа, никога не съм допускала да има "наши" и "ваши" - всички са еднакви - аз самата съм яла бан, докато съм член на екипа и съм наказвала и хора, дето не само съм играла с тях, но и познавам в реалността.
   Другото - не мислите ли, че ежедневието ни вече е достатъчно натоварено, че да се натоварваме и в една игра?
   Именно за това решихме да има по-строги наказания за съобщения от сорта "ще обичам майка ти" - съжалявам, но мисля, че има хора, които започнаха да се възползват от ненаказуемостта и си правят каквото си искат.
   На мен лично не ми изнася да чета обиди, както между играчите, така и в тикет системата.
   Прави сте, че сме големи хора в играта, но съгласете се, че има и много деца.
   Не целим да се ограничават и гонят играчите от играта, но ако си затваряме очите за всяка обида - къде ще му излезе края?!

   ЗЛОБА ПО ПРИРОДА...
  • Обидите нямат място в играта. Играта е да се забавляваме и да ни мине времето приятно в шеги и закачки, а не да се псуваме като каруцари. Всеки, който си е позволил да обиди някой друг трябва да си понесе наказанието и ГО-тата не трябва да правят никакви компромиси, независимо дали обидата е поднесена по просташки или по интилигентен начин. Някъде по горе четох, че не можело да се определят критерии за двусмислени постове!? Ми то е много ясно кога един двусмислен пост има за цел да обиди някого и кога не, дори и децата в трети клас ще се сетят за какво иде реч. Много важно е обаче наказанията да бъдат своевременни, а не да се чака по няколко дни или седмици. Не трябва да има и двоен аршин при наказанията. По старите играчи си спомнят някога как беше- бързи реакции на ГО-тата, изтриваха се постове, изтриваха се част от постове съдържащи обиди, наказания за всяко нарушение на правилата, имаше пилори и всеки можеше да види кой и за какво е наказан и т.н., но имаше ред и нещата вървяха добре. Трябва да имаме предвид, че освен по-големи като възраст играчи тук играят и деца. Какъв пример ще им дадем като се обиждаме и псуваме? Смятам, че всички заедно трябва да положим усилия и да направим играта такава каквато трябва да бъде и да не допускаме идиотщини и простотии.
  • Предлагам административни наказания за този вид агресия да няма. <3 Хората са озлобени и по-добре да си го изкарват един на друг по форумите, отколкото да се боксират по улиците. :shit: Напрежението трябва да има отдушник, а играта е именно това - отдушник. Като им запушите и него, ще почнат да си го изкарват на управляващите. :airborne: Това ли искате, бре, вместо да се попържаме помежду си, да попържаме властта? ?( И да буним държавата? :phatgrin: И понеже новите правила още не са приети, разрешавате ли да запопържам наред, дордето още може и не е станало късно? :D
  • Аз пък мисля, че обидите в играта са всъщност градивни за самата нея. Помислете си. Искате да мотивирате играчите да бъдат по-активни, да се грабят, да се обявяват войни, да се създава тръпка и интрига в световете. Хора като мен, които не са играли от свят Гама до сега, да се върнат в играта. Е как, драги ми админи, това ще стане без да има конфликт, нещо да породи някаква връжда между играчите и съюзите? Все пак малка е вероятността докато се прибира някой от работа да засече с колата някой друг и той да му обяви война в играта. :) Аз съм твърдо ЗА обидите, конфликтите и злобата в играта, защото в противен случай целият проект ще се превърне в едно миньорско дружество и усмихнати и доволни ще си гледаме ресурса и ще си вдигаме сгради и по едно време ще ни писне и ще зарежем всичко. Така че ако си мислите, че с опитите си да усмирите този просташки балкански манталитет ще постигнете нещо в полза на играта, жестоко се лъжете.
  • Кобрето wrote:

   Скъпи, Приятели,   Както сами знаете, Икариам е проект за забавление.
   В последно време ставаме свидетели на всякакви съобщения между играчите и предвид факта, че това е ИГРА, ние от Екипа взехме следното решение:

   - не се толерират съобщения с двусмислен характер
   - не се пускат вече предупреждения за наказание
   - вулгарен език в тикет системата - затваряне на тикета без отговор

   Очаквам вашето мнение за наказание относно клетвите по адрес на играчи, техните близки и т.н. - каква да бъде продължителността на наказанието

   Време е да се научим да бъдем сдържани и толерантни едни към други!
   За всякакви въпроси съм на ваше разположение!
   Ясно е какво искаш (искате), но не си наясно защо се случва. Решение на проблем се дава само, ако сте запознати с него.


   M1ch4 wrote:

   Лично мое мнение, тези обиди, които се наблюдават не само в света на Икариам, но и навсякъде другаде са напълно излишни и изключително несъобразени, породени от емоции и най - вече грозни. Според мен е нужно да се сложи наказание състоящо се от БАН от играта за поне 5-7 дни при обида , при повторно и последващо провинение да се увеличава постепенно. Примерно ако първо провинение е 5 дни , второ 8... 10 ... 12.. 15 и т.н . Може да се сложи и материално наказание в рамките на игата, което да намалява способността им за развитие. Примерно да се намалява ресурса който имат в наличност или добива след като влязат отново в игра за определено време. Това са само примерни наказания и санкции, вече борда може да измисли други.

   Това е относно обидите, двусмислените изказвания, не мисля, че подлежат на коментар, защото всеки има свое мнение и разбиране. Ако има система за оценяване, тогава може да се решава нещо от това естество, но без такива ,аз бих останал неутрален по тази тема.
   Първото изречение обобщава всичко, което исках да кажа. Комуникациите на света и най-вече интернет пространството са базирани на тролене, сарказъм, невежество и психопатия (клиничнитя случай на отклонението. Хората зад монитор са свикнали да се държат неприлично и непристойно, да нараняват чувствата на другите...затото те самите не ги изпитват зад екрана по цял ден, затова и не ги разбират. Не ме разбирайте погрешно, не интернет създава психопати, а лишаването на индивиди от нормални човешки взаимоотношения - вече не се излиза навън, не се изживяват нужните за човека емоции при реални контакти, всички ние, които прекарваме живота си пред екрана, ставаме асоциални след време и се държим неадекватно в обществото, без да имаме практическия опит от нормалното общуване с други хора!)   Това не е проблем на икариам, или на лошо възпитание, това е проблем на децата, родени след '98. Така се държат и в игрите, но и в училище, сякаш са лишени от морал и чувство за вина.


   Според мен, това не е проблем, който трябва да се реши с наказания или строг контрол, това е средата, в която живеем и ние сме длъжни да се съобразим с новите времена и да действаме адекватно. Светът се променя непрекъснато и само ще си навредим, ако ние се опитваме да го променим.


   Решението, което би работило, според мен: Да се предостави възможност на играчите да се тролят, псуват, споделят картинки, достойни за 4chan, нека деградацията ги погълне и изпопари, сами няма да се осетят. Който е умен, ще използва бутона ИГНОР. Наказвайте с бан само тези, които заобикалят игнора си, за да продължават със заплахите и малоумщините.

   The post was edited 1 time, last by Lili ().

  • Stark wrote:

   Аз пък мисля, че обидите в играта са всъщност градивни за самата нея. Помислете си. Искате да мотивирате играчите да бъдат по-активни, да се грабят, да се обявяват войни, да се създава тръпка и интрига в световете. Хора като мен, които не са играли от свят Гама до сега, да се върнат в играта. Е как, драги ми админи, това ще стане без да има конфликт, нещо да породи някаква връжда между играчите и съюзите? Все пак малка е вероятността докато се прибира някой от работа да засече с колата някой друг и той да му обяви война в играта. :) Аз съм твърдо ЗА обидите, конфликтите и злобата в играта, защото в противен случай целият проект ще се превърне в едно миньорско дружество и усмихнати и доволни ще си гледаме ресурса и ще си вдигаме сгради и по едно време ще ни писне и ще зарежем всичко. Така че ако си мислите, че с опитите си да усмирите този просташки балкански манталитет ще постигнете нещо в полза на играта, жестоко се лъжете.
   The North Remembers! и аз съм съгласен нека има обиди кат някой са прай да си го кълна
  • твърдо против обидите и заплахите
   какви нови времена и чудесии да се съобразяваме
   то от много съобразяване затуй всичко ни е на тоя хал
   и колко акк трябва игнорирам че даден играч спре да ме тормози..


   П.С и моля не пишете за тези правила на войни в тази тема има си друга :)
  • Lili wrote:

   Това не е проблем на икариам, или на лошо възпитание, това е проблем на децата, родени след '98. Така се държат и в игрите, но и в училище, сякаш са лишени от морал и чувство за вина.


   Според мен, това не е проблем, който трябва да се реши с наказания или строг контрол, това е средата, в която живеем и ние сме длъжни да се съобразим с новите времена и да действаме адекватно. Светът се променя непрекъснато и само ще си навредим, ако ние се опитваме да го променим.


   Решението, което би работило, според мен: Да се предостави възможност на играчите да се тролят, псуват, споделят картинки, достойни за 4chan, нека деградацията ги погълне и изпопари, сами няма да се осетят. Който е умен, ще използва бутона ИГНОР. Наказвайте с бан само тези, които заобикалят игнора си, за да продължават със заплахите и малоумщините.
   И тогава какво правим , оставяме се и чакаме да се самоунищожат,а през това време ни обиждат , псуват и т.н. защото просто при тях е ежедневие . Има хора които живеят в друга среда и когато се обаждат на приятел за по бира , не му викат " Абе педа* айде да пием по една бира" или " Пустиняк айде да ударим по бира " и се псуват по 5 пъти на ден. И аз ще търпя в една игра подобни индивиди , докато деградацията ги погълне. А тия ,че не са излизали от малата и не знаят ,че има и други среди , не само Азис и Фики ли беше ,мъже уж , а те гледат злобно , щото просто така са си изскубали веждите и въпреки, че съм ги блокирал , успяват да ми пишат по пазари, форуми и аз ще си ги търпя , че те трябвало да деградират .... и докладвам , а некво Мацко ли беше , ми развива тезата , за обидите ..... абе ,аз щом докладвам даденото съобщение , не го правя за кеф ..... е лошо е , когато попаднеш на член на екипа , който и той не е излизал от малата ..... та затова , отгоре да се започне .

   ПС. Да допълня само , преди години в руския сървър наказанията бяха така . Първа обида - една седмица бан , втора - две седмици , трета - три седмици , 4 - четири седмици. Не съм влизал от две години там , но почти на сто процента съм сигурен , че още си е така.

   :missilelauncher:
   " Един изстрел в крака се равнява на 3 часа възпитателен разговор " Смерч

   The post was edited 1 time, last by Смерч ().

  • Смерч wrote:

   И тогава какво правим , оставяме се и чакаме да се самоунищожат,а през това време ни обиждат , псуват и т.н. защото просто при тях е ежедневие . Има хора които живеят в друга среда и когато се обаждат на приятел за по бира , не му викат " Абе педа* айде да пием по една бира" или " Пустиняк айде да ударим по бира " и се псуват по 5 пъти на ден. И аз ще търпя в една игра подобни индивиди , докато деградацията ги погълне. А тия ,че не са излизали от малата и не знаят ,че има и други среди , не само Азис и Фики ли беше ,мъже уж , а те гледат злобно , щото просто така са си изскубали веждите и въпреки, че съм ги блокирал , успяват да ми пишат по пазари, форуми и аз ще си ги търпя , че те трябвало да деградират .... и докладвам , а некво Мацко ли беше , ми развива тезата , за обидите ..... абе ,аз щом докладвам даденото съобщение , не го правя за кеф ..... е лошо е , когато попаднеш на член на екипа , който и той не е излизал от малата ..... та затова , отгоре да се започне
   ПС. Да допълня само , преди години в руския сървър наказанията бяха така . Първа обида - една седмица бан , втора - две седмици , трета - три седмици , 4 - четири седмици. Не съм влизал от две години там , но почти на сто процента съм сигурен , че още си е така.

   :missilelauncher:
   Тъжно, но факт. Да търпиш, не е начина, просто не трябва да ти пука и да филтрираш токсичността без да й обръщаш грам внимание. Догато продължаваш да търпиш, само си вредиш на здравето.

   А докато спорим дали Родителите, училището, телевизията или лошите компании са виновни за поведението на хората, забравяме, че и нашето уж "добро" поведение ги провокира да се държат неадекватно. В човешката природа е - като ги игнорираш и пренебрегваш, се палят още повече, Ако искаш да има разбирателство и културен език от отсрещната страна, просто не трябва да им се поддаваш на селянията. Но на такива същества не може да им се помогне, според мен. Хората или имат възпитание или имат желание да се държат прилично, ако са направили когнитивния избор да са айляк-борсуци или псевдо чалга-мафиоти, какво очакваш?.

   "Нормалното" се определя от мнозинството, съветвам те - не изоставай от новите тенденции, отдай се на безхаберието и лошите обноски, да си възпитан вече не е на мода, а колкото повече се съпротивляваш, толкова по-лошо ще ти се отразява на здравето. Пък и ние българите никога не сме държали особено на културата в последните 120 години, явно проблемът си е в нас.

   Огненочервено слънце
   прави се, че не усеща
   полъха на есента.
   / Башо (Японски майстор на хайку) /   Пу, да му е*а майката!
   Писна ми на к*ра вече,
   ей до тука ми дойде.
   / Бакшишо (Софийски майстор на хайку) /

   Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!
   / Петър Моканина - “По жицата” от Йордан Йовков” /
  • За клетви по адрес на играча и близките му -акаунта да се изтрива.
   Защо съм толкова крайна..?? Имаше един случай , играч беше клел с думи от сорта: Детето ти да умре..
   Такъв играч няма място в Икариам..или аз няма какво да правя тук.
   За псувни и сериозни обиди - бан от година на горе, обиждащият да няма право да влиза в акаунта си.
   Аз съм крайна, но това е игра за забавление , а не място за простотии и клетви!
   Светът не е само Черен или бял, но аз предпочитам да съм в белия сектор.